De mooiste en beste Nederlandse horlogemerken?
Nachricht

De mooiste en beste Nederlandse horlogemerken?

Nederland staat misschien niet meteen bekend als horlogeland, maar onze eigen merken doen zeker niet onder voor de Zwitserse grootheden. Sterker nog, een aantal Nederlandse horlogemerken heeft zich de laatste jaren stevig op de kaart gezet met eigenzinnige ontwerpen en vakmanschap. Wat onderscheidt deze merken van de rest en welke moet je zeker kennen?

Van der Gang is een merk uit Friesland dat staat voor precisie en verfijning. Met handgemaakte horloges die technisch zeer geavanceerd zijn. Van der Gang combineert innovatieve technieken met een klassieke uitstraling. Elk horloge dat de werkplaats verlaat, wordt pas na grondige kwaliteitscontrole goedgekeurd. De beperkte oplage maakt ze extra exclusief.

Als we het hebben over bijzondere Nederlandse horloges, dan kan Christiaan van der Klaauw zeker niet ontbreken. Dit merk is gespecialiseerd in astronomische horloges – denk aan maanstanden en zonnewijzers op je pols. Hun kunstwerken zijn internationaal geprezen en wie echt iets unieks wil, heeft aan een Van der Klaauw een horloge voor het leven.

De broers Bart en Tim Grönefeld, uit Oldenzaal, hebben internationaal furore gemaakt met hun precisiehorloges die worden verkocht onder de naam Grönefeld. Met de hand gemaakte mechanische uurwerken die wereldwijd prijzen winnen. De ‘Dutch Horological Brothers’, zoals de broers worden genoemd, staan bekend om hun inventieve complicaties en hoogwaardige afwerking. Van een iets ander echelon is het Nederlandse Fromanteel.

Dit Amsterdamse merk heeft een meer moderne, minimalistische stijl dan de zojuist genoemde merken, maar heeft net zoveel aandacht voor detail en kwaliteit. Fromanteel richt zich op een breed publiek met horloges die elegantie en functionaliteit combineren. Ze zijn betaalbaarder dan de eerder genoemde merken, maar stralen toch luxe uit. Wat de Nederlandse horlogemerken onderscheidt, is de combinatie van technische precisie met een vaak artistieke en innovatieve benadering. De Nederlandse merken kiezen voor kwaliteit, exclusiviteit en durven hun eigen weg te gaan, los van de gevestigde Zwitserse tradities.

Vorherige
Het verschil tussen een mechanisch en een automatisch horloge?
Nächste
Het eerste polshorloge ter wereld