Wat is het allerduurste horloge ter wereld?
News

Wat is het allerduurste horloge ter wereld?

Het allerduurste horloge ter wereld dat momenteel te koop is, is de ‘Graff Hallucination’, met een nogal pittig prijskaartje van 55 miljoen dollar. Dit meesterwerk werd in 2014 geïntroduceerd door Graff Diamonds en blijft tot op de dag van vandaag ongeëvenaard in luxe en vakmanschap. De Hallucination is volledig bedekt met meer dan 110 karaat zeldzame, kleurrijke diamanten, waaronder roze, geel, blauw en groen, allemaal met de hand geselecteerd. De wijzerplaat zelf is klein en eenvoudig, maar omringd door een spectaculaire regenboog aan edelstenen, wat het horloge meer een kunstwerk dan een traditioneel uurwerk maakt. Een kwestie van smaak, maar wij zouden er niet mee geassocieerd willen worden. Kitsch van de bovenste plank.

De ‘Graff Hallucination’ is een puur staaltje van extravagantie en kitsch, gecreëerd voor de superrijken die op zoek zijn naar een statement-stuk dat niet alleen hun rijkdom toont, maar ook hun gevoel voor exclusieve schoonheid, zo je wilt wansmaak. Laurence Graff, de oprichter van het juwelenhuis, heeft persoonlijk de selectie van de diamanten begeleid, wat bijdraagt aan de mystiek en het prestige van dit bijzondere sieraad. Maar doet hij het ook goed? Hoewel de Hallucination vooral opvalt door zijn design, speelt technologie een ondergeschikte rol; de focus ligt hier volledig op de visuele pracht en de waarde van de edelstenen. Toch is het horloge voorzien van een betrouwbaar kwartsuurwerk, wat voor dagelijkse nauwkeurigheid zorgt, al is de kans klein dat dit horloge vaak wordt gedragen gezien zijn waarde.

Wij gaan liever voor de Patek Philippe Grandmaster Chime, een ander kostbaar stuk dat momenteel beschikbaar is, met een prijskaartje van ongeveer 33 miljoen dollar. Dit horloge is een technisch wonder met twintig complicaties, waaronder een minuutrepetitie en een kalender die het jaar voor de komende eeuw kan voorspellen. Even sparen alleen nog.

Next
Het verschil tussen een mechanisch en een automatisch horloge?